Welkom op mijn blog!

Welkom, van harte welkom op mijn blog.

Dit is het blog van Minthe blindengeleidehond. Natuurlijk kan ikzelf niet schrijven, dat doet Elisabeth, mijn baas voor mij. Zij doet dat, omdat ik haar niet alleen dagelijks help de weg te vinden en haar veilig om allerlei obstakels te leiden. In dat opzicht ben ik slechts een ‘hulpmiddel’ wel een erg fijn hulpmiddel. En ik ben een kanjer, dat vindt niet alleen mijn baas, maar ook mijn school, KNGF Geleidehonden.

Daarnaast willen we graag de plastic doppenactie onder uw aandacht brengen mocht u in Groningen, Friesland, Drenthe of de kop van Overijssel wonen. Mijn baas zit in een groepje vrijwilligers van de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland en zet zich daar voor in. We zijn altijd op zoek naar plastic doppen. De doppen worden gerecycled en brengen geld op voor de basis opleiding van honden zoals ik en andere geleidehonden.

Even goed bespreken wat we straks gaan uitspoken!!

Leuk bezoek!

Wauw wat hebben wij een drukke, maar leuke week achter de rug! Mijn baas is ambassadeur voor KNGF Geleidehonden en afgelopen weekeinde organiseerde mijn hondenschool een speciale dag voor alle ambassadeurs. Dat doen ze ieder jaar en mijn baas gaat er graag met mij naar toe. De ambassadeurs wonen verspreid over heel Nederland en toevallig woont mijn neefje bij vrienden (ook ambassadeurs) van baasje in Zuid Limburg. Deze dag was daarom een uitgelezen moment om vrienden en neef een dag van te voren uit te nodigen. Zo konden ze ons mooie nieuwe huis bewonderen en ik met mijn neefje spelen. Nu wil het toeval dat het broertje van mijn neefje (dus wederom een neefje van mij) in Assen woont. Baasje zorgde ervoor dat beide neefjes (en hun baasjes) bij ons op bezoek kwamen. Dat was genieten. 

Ik geloof dat het ook leuk was voor alle bazen, maar daar bemoei ik mij niet zo mee. Mijn beide neefjes en ik hadden heel wat te bespreken en daarna gingen we heerlijk wandelen in het Asserbos. Ik geloof dat de bazen zelf ook erg genoten hebben. Zijn ze niet machtig prachtig die twee nakomelingen van mijn moeder Freya? En de Ambassadeursdag de volgende dag? Die was eveneens geweldig. 55 honden in 1 hotel en de enigen die lawaai maakten? Nee hoor, dat waren de honden niet. Dat waren de twee-potigen!!

hieronder een foto van mijn moeder en de oma van de neefjes. Is ze niet machtig prachtig? Ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld, maar toch ....  De foto is gemaakt door Jannie van Druningen. 

Mama en oma Freya, even voor het totale beeld. Is ze niet machtig prachtig?

Even de jongens laten zien dat ik echt een meisje ben

JOHO tante zoooo blij jou te zien

Mogen we de auto uit. Alweer een foto maken??? ZUCHT

Asserbos

Touwtrekken

Donderdag blog-dag!

Donderdag is Minthe blog-dag! Iedere week een nieuw verhaal. 

Voor plastic doppen verzamelaars in het noorden van Nederland. 

Wanneer u in Groningen, Friesland, Drenthe of de kop van Overijssel woont, wilt u dan ook volgende pagina de doppenactie over de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland lezen? Hier staan leuke verhalen over de plastic doppenactie, maar ook belangrijke mededelingen, tips en vragen. 

 

Openbaar delen van mijn site wordt op prijs gesteld. U doet het voor alle mensen die honden zoals ik hard nodig hebben.

 

U mag mij ook altijd een e-mail sturen: minthe@minthe-doppenactie.nl