Vanaf maandag 19 november 2018 bij Radio Sunstream!

In het Dorshuis van Nieuw Buinen hebben we mensen verteld over onze doppenactie. We, want mijn vriendinnetje Aube met haar baas René waren ook aanwezig. Radio Sunstream gaat in week 47 24 uren per dag uitzenden voor het goede doel. En het goede doel is: tatteratterata ..... de plastic doppenactie.

 

Jazeker, radio sunstream gaat een hele week voor ons de doppenactie promoten en u kunt nu al meedoen. Als bedrijf door met reclame te sponsoren op hun website, of met het inleveren van flinke hoeveelheden plastic doppen.

Kijk op www.readiosunstream.nl voor informatie.  Het is ook aan te bevelen om vaker naar deze radiozender te luisteren!  Stem af op Radio sunstream en lever uw plastic doppen in!!! Het is leuk en u helpt mee aan de basis opleiding van de puppy’s met een missie. 

Tijdens een lezing blijf ik altijd rustig liggen.

W. Dreesflat Groningen

Gisteren (14 november) waren we te gast bij de bewoners van de Dreesflat in Groningen. We waren uitgenodigd om meer over de plastic doppen te vertellen. Wat een geweldige middag mochten we daar beleven. De hele huiskamer zat vol. We kregen koffie met zelfgemaakte cake met appel erin. Heerlijk. We werden warm ontvangen en de sfeer was gelijk goed. Mijn baasje had een heel aandachtig publiek en kon erg veel vertellen. Natuurlijk over honden zoals ik (daar raakt ze nooit over uitgepraat), maar ook over de andere honden en over de plastic doppen actie. De tijd vloog voorbij. Wij vragen altijd plastic doppen in ruil voor de verhalen. In de Dreesflat wonen vooral oudere mensen (vanaf 55 jaar) en ze hebben 1 enthousiaste dame die op de fiets de gespaarde plastic doppen naar Donderen brengt. Fantastisch. Na de lezing zijn er nog veel vragen beantwoord en sloten we af met het verhaal over ons boekje Doppenliefde. We werden extra verrast met een gift van de aanwezigen en de activiteiten commissie van 100 euro! Daarnaast werden er 12 boekjes Doppenliefde verkocht en kregen we veel plastic doppen mee. Het was geweldig! Dank jullie wel. 

Vreugde dansje na de uitreiking in 2017

Swingen van blijdschap. 10.000 euro voor de geleidehonden!

15 december. 2018

Vandaag 15 november 2018. Nog slechts 1 maandje en dan weten we hoeveel plastic doppen er het afgelopen jaar zijn opgehaald. We vinden het enormspannend. Gaan we vorig jaar overtreffen? Wat denkt u? Wie raadt hoeveel kilogram er in het afgelopen jaar is weggebracht naar de verwerker in Biddinghuizen en hoeveel geld we kunnen overmaken aan KNGF geleidehonden verdient eeuwige roem en krijgt van ons een exemplaar van ons boekje Doppenliefde. Geef uw getallen door per e- mail info@stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl  en houdt deze website en de www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl goed in de gaten! 

Bijzondere gift van de Seniorenvereniging de Wolden

Zomaar een spontane actie van Seniorenvereniging De Wolden. Onze Stichting ontving het volgende bericht. Wat een lieve actie!!

“Wij kwamen er achter dat plastic doppen geld kon opleveren voor een goed doel. Wij hoorden dat velen van ons deze doppen al spaarden. Wij vonden dit een leuke actie om op de Ouderenbeurs in De Wolden om hier iets mee te doen. In een grote glazen pot had ik meer dan 700 doppen in gekregen. Op deze bijeenkomst kon men voor 1 euro raden hoeveel er in zaten. De dichts bij zijnde kreeg een levensmiddelen pakket. De opbrengst hebben wij als Seniorenvereniging De Wolden verdubbeld voor de actie Opleiding Geleide Honden.”

Dank u wel!

DOPPENLIEFDE

Het boekje DOPPENLIEFDE was op tijd gereed voor de jaarbeurs. Een boekje over mensen, verbonden door bijzondere honden, onderlinge vriendschap en heel veel plastic doppen. Dat boekje is te koop voor 5 euro (exclusief verzendkosten), is 60 bladzijde dik en staat vol met foto’s en verhalen van mensen achter de plastic doppen in Noord Nederland. Ik ben een echte bofhond . Ik maak sinds het begin van de doppenactie deel uit van deze leuke groep mensen met hun fantastische honden. We hebben heel wat boekjes verkocht tijdens de jaarbeurs, maar er is nog voorraad! Echt een leuk cadeautje voor enthousiaste spaarders van plastic doppen. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland en daarmee aan KNGF Geleidehonden. 

Poging tot een wereld record

Scholen en scouts opgelet! Volgend jaar willen we het wereldrecord doppen rijgen verbeteren. Dus houd deze pagina in de gaten. Er volgt in de loop van het nieuwe schooljaar veel informatie over deze actie! Niet vergeten om alvast schone doppen te sparen op school en op scouting. Wij zijn zelf ook druk bezig schone plastic doppen te sparen voor deze poging om het wereldrecord van 2018 in 2019 flink te verbeteren! 

mooie schone plastic doppen

Ophaalverzoeken

Op onze website staat een formulier waarop u uw ophaalverzoek kunt doen. Op die manier weten wij gelijk alles wat we moeten weten om u van dienst te kunnen zijn! Wij vragen u vriendelijk hier uw ophaalverzoek te doen.

We komen voor tien vuilniszakken, maar staan niet dezelfde week bij u op de stoep. Wanneer u een ophaalverzoek doet, krijgt u hierover binnen een paar dagen bericht. Helaas is het onmogelijk om binnen een paar dagen of soms zelfs binnen een paar weken uw doppen op te halen, wilt u hiermee rekening houden? Wanneer u erg snel volloopt met doppen, kunt u overwegen om uw verzoek eerder te doen dan strikt noodzakelijk of een afgekeurde kliko of big bag aan te vragen. Het enige wat we u kunnen beloven is dat we ons uiterste best doen om de plastic doppen binnen redelijke tijd bij u op te halen.

www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl

PP2 doppen, geschikt voor 3D printen

Speciale doppen / dagbesteding

Voor een bouwer van skateboards hebben wij diverse dagbestedingen gevraagd plastic doppen uit te zoeken op code en kleur. Soms worden wij ook doorkunstenaars benaderd om doppen op kleur en code uit te zoeken. Dit is een enorme klus en logistiek veel werk, maar dagbestedingen vinden het erg leuk. Wij  hebben er veel plezier in. Een win-win-winsituatie. 

Mocht u dit zelf ook willen doen of dagbesteding zoeken voor uw doelgroep, dan mag  u ons altijd om meer informatie vragen. Let op: We doen dit voor dagbesteding alleen in postcode gebied 9400 in verband met de logistieke kosten.

100% VRIJWILLIGERSWERK: Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland

De Stichting Doppen Actie Noord Nederland, haalt plastic doppen op en verzilvert deze bij een verwerker. Het geld dat hiermee wordt verdiend is voor KNGF Geleidehonden. Geleidehonden zijn erg duur en KNGF Geleidehonden kan een extra centje goed gebruiken. 

Naast blindengeleidehonden, leidt KNGF Geleidehonden Assistentie honden, Buddy honden, Autisme honden en medische detectiehonden op. Daar kunt u alles over lezen op www.geleidehond.nl

Onze Stichting voor dit mooie doel bestaat uit een (te) klein groepje enthousiaste, onbetaalde vrijwilligers. Zij doen het werk naast hun eigen baan. Het grote depot in Donderen van de Maatschap Hartlief Lammers brengt de doppen gratis naar de verwerker in Biddinghuizen 

Daar gaan ze .... naar de verwerker!

We gaan rijden wanneer we vol zijn.

De plastic doppen worden opgehaald in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. We bestrijken een groot gebied. De wagens, die we huren, gaan pas rijden in een bepaalde regio wanneer de gehuurde wagens helemaal vol komen. Soms betekent dit, dat inzamelpunten daardoor langer moeten wachten voordat de doppen kunnen worden opgehaald. Wanneer dit een probleem is voor u, dan kunt u overwegen uw verzoek eerder te doen of, dat zou helemaal geweldig zijn, samen te gaan werken met een inzamelpunt bij u in de buurt.

Het is ook erg leuk om zelf een keer uw doppen naar Donderen te brengen. De koffie staat altijd klaar en een rondleiding op het grote boerenbedrijf kan worden geregeld. Er zijn paarden, koeien, poezen, honden, kippen, ook heel aardige tweepotigen.... Leuk voor oud en jong. Bovendien scheelt het tijd, geld en werk. Een bezoekje aan het Zuidberg Doppenplein aldaar is een aanrader voor iedereen. Indrukwekkend!

De planner belt u van te voren op om te informeren naar de de hoeveelheid doppen die u heeft staan in verband met de maximale belading van de wagen en hij kan u informeren wanneer de chauffeur bij u langs komt. Al uw vragen kunt u stellen op ons e-mail adres info@stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl en meer informatie kunt u lezen op www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl 

HANDIG:

wilt u wanneer u een ophaalverzoek doet ons uw adres met postcode en huisnummer, telefoonnummer en de hoeveelheid plastic doppen die u heeft staan laten weten?! Dankuwel Of doe het via onze website www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl (bij voorkeur).

 

Voorlichtingen

Voorlichting op OBS de Noordkaap

Als ambassadeur van KNGF geleidehonden geven mijn baasje en ik graag voorlichtingen over het geweldige werk dat KNGF geleidehonden doet. KNGF geleidehonden heeft door heel Nederland ambassadeurs, u kunt een ambassadeur uit uw eigen regio krijgen. 

Kijk op www.geleidehond.nl

Als ambassadeur van de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland komen we graag voorlichting geven over de doppen actie in Noord Nederland. Hier werken meerdere ambassadeurs aan mee. 

Voor informatie over voorlichtingen over de plastic doppen kunt u mailen naar ons info adres info@stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl