Een nieuwe doppentopper in Meppel erbij: Naomi

Naomi heeft haar moeders tafel helemaal vol liggen met plastic doppen

Van de moeder van Naomi kregen we een mailtje. Haar dochter Naomi is besmet geraakt met het doppenvirus en ze wil graag inzamelpunt zijn. Haar container was ondertussen te klein geworden. Na wat heen en weer mailen hebben we afsproken dat Naomi een nieuw inzamelpunt wordt voor ons in Meppel! Daar zijn we erg blij, want we hadden in Meppel nog geen inzamelpunt. Nu wel en wat voor eentje! Ondertussen heeft de gemeente Meppel op verzoek van Naomi zelf een container voor de plastic dopppen gedoneerd. Iedereen blij! Geweldig Naomi, we hopen dat je heel veel plastic doppen krijgt en nog meer spaarders in Meppel! Wij komen de plastic doppen graag ophalen. Dat kan via onze website www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl Op de webstaat staat een formulier voor de ophaalverzoeken. 

Naomi met de container die ze kreeg voor de plastic dopppen van de gemeente Meppel

Het ernstige doppen-virus slaat opnieuw toe

Een nieuwe doppen topper, hele familie besmet. Sjonge nu zijn we als stichting schuldig aan de besmetting van het ernstige doppen-virus van een hele familie.Christian P. – is een aardige leuke en spontane grapjas . Naast zijn dagelijkse werk bij Verbi-dak doet hij voor 2 instanties vrijwilligerswerk . Als vrijwilliger in en aan het bos in Heiligerlee draagt hij graag zijn steentje bij om het bos netjes en opgeruimd te houden, inclusief bomen zagen en hout kloven. Zo leert hij van de ervaren vrijwilligers veel over de natuur. Sinds kort is hij ernstig besmet met het doppen-virus voor KNGF Geleidehonden. Dit neemt ernstige vormen aan . Het uitzoeken doet hij vaak na zijn werk tot aan bedtijd. 

Zijn baas van Verbi-dak ziet hem uiteraard graag veilig werken . Toffe vent….zijn baas. Hij gaat Christiaan sponsoren (1000 x dank namens de puppy’s in opleiding). Het bedrijf schenkt hem luchtdoorlatende zakken, die hij kan gebruiken voor de speciale PP2 doppen. Deze doppen gaan via een dagbesteding van Cosis op kleur en schoon naar zijn moeder, onze Dorien..Deze dopjes leveren meer op. Christan vindt het geweldig om op deze manier meer geld te sparen voor de geleidehonden. Vrijwilligerswerk levert veel blije gezichten op. Dorien (zijn moeder) krijgt er af en toe een punthoofd van, want Christian is zo snel door zijn doppen heen. Dan kan hij haast niet meer wachten op een nieuwe lading doppen die moeten worden uitgezocht. Bovendien neemt Dorien de uitgezochte doppen mee terug. Hij moet bekennen dat als je hieraan begint de verslavingszorg er een goede patiënt bij heeft . Hij hoopt dat u allen driftig door blijft sparen. Hij kan niet meer zonder plastic doppen. Tot slot nog 2 tips Tip 1 bij lekkage of nieuw te plaatsen dakleer of inspectie bent u bij zijn bedrijf Verbi-dak op het juiste adres. Tip 2 de frisdrankflessen leveren ook statiegeld op zonder dop en die zijn sowieso meer waard!! Vooral bij de plastic doppen doen! Dank u wel

RTV Drenthe op bezoek in Donderen

Valentijnsdag!

Op Valentijnsdag kwam RTV Drenthe bij ons op het depot in Donderen. Wauw!! De televisiemaker was beslist onder de indruk. En wij konden laten zien hoe de plastic doppen de container in worden gestort. Zo geweldig! Het Zuidberg Doppenplein is nu voorzien van naambord. De doppenstraat een feit. Er waren diverse honden aanwezig bij de opnames. De pup in opleiding van Bert Djina, de buddyhond van Rene, en Minthe van Elisabeth. Het was zo leuk! 

De link naar de opname is

https://www.facebook.com/rtvdrenthe/video’s/320723658576488

Groene en gele doppen

Groene en gele PP2 doppen een uitdaging.

We hebben een uitdaging! Onze opdrachtgever die bij ons de PP2 doppen afneemt, heeft binnenkort 2700 kg groene en gele pp2 doppen nodig. Wij zouden wij niet zijn als we deze uitdaging niet aangingen. Bedenk dat het hier om 2700 x plus minus 500 = 1.350.000 PP2 doppen gaat. We hebben diverse grote inzamelpunten gevraagd om in ieder geval alle groene en gele doppen apart te houden. Die brengen we naar een ander punt waar een ervaren PP2 doppen sorteerster (Dorien) de goede groene en gele doppen eruit haalt. Ze heeft haar zoon ook met het virus besmet. Hij zoekt vrolijk mee. Vervolgens brengt ze de uitgezochte PP2 doppen naar een dagbesteding, die die doppen voor ons heel goed schoon maakt. Hoe leuk is dat. In Leeuwarden - Sandra,  Irnsum - Grietje, ,en nog wat plaatsen wordt nu extra hard gewerkt. De beloning? Die krijgt onze stichting, want deze opdracht levert extra geld op voor KNGF Geleidehonden. De lol ervan is de andere beloning. Dit verhaal wordt vervolgd. Le top Jonathan we gaan bewijzen dat wij met zijn alleen jou aan die dopppen kunnen helpen!!! 

Alle inzamelpunten die voor ons de groene en gele doppen apart willen houden: we houden ons van harte aanbervolen. 

15.000 euro overgemaakt aan KNGF Geleidehonden!

Doppenplein, voorraadje emmers ...

Derde container bijna vol en vandaag vol

Voorraadje kliko’s voor inzamelpunten

Het Zuidberg Doppen Plein is een feit!

RTV Drenthe op bezoek

Vanavond 15 februari 2019 komt er een item over onze stichting op RTV Drenthe. Leest u dit op tijd, vooral kijken en anders wellicht via uitzending gemist. We zijn zo trots op wat we met elkaar hebben gepresteerd en nog presteren! We kregen op het Zuidberg Doppenplein de regionale televisie op bezoek. Hoe leuk is dat? Het was Valentijnsdag, prachtig weer. Vandaag heeft de Stichting  het geld overgemaakt dat ze vorig jaar heeft opgehaald voor KNGF Geleidehonden. Ondertussen werken we heel hard door. De plastic doppen blijven binnenstromen. De achterstand door het eerdere slechte weer hebben we ingehaald. Binnenkort gaat de derde volle container naar de verwerker.

Overigens hebben we een nieuwe uitdaging. Voor wie er  zin in heeft .... wilt u groene en gele doppen apart aanleveren? We hebben een bestelling van in in totaal 1700 kg gele en groene doppen. Dat levert extra geld op voor KNGF Geleidehonden. Heeft u zin en heeft u tijd, op het depot of bij een vrijwilliger worden daar weer de groene en gele pp2 doppen uitgezocht. We zijn blij met alle beetjes! Want dat is het, heel veel kleine beetjes maken enorme bergen. Dat is de kracht van het plastic doppen verzamelen. Gisteren was weer duidelijk dat we als groep kunnen spreken over DOPPENLIEFDE en dat op Valentijnsdag.

Vertraging

Vorige week en deze week zijn alle doppenritten afgezegd. De mannen zouden op pad, maar de weersvoorspellingen waren te slecht.  Hierdoor hebben we een achterstand. De ophaalverzoeken stromen binnen (geweldig), maar we lopen nu behoorlijk achter. Daarvoor vragen we uw begrip, want onze vrijwilligers sturen we niet op pad wanneer het niet veilig is.

Zodra de weersvoorspellingen beter worden, pakken we de planning weer voortvarend aan. Dan kunnen we zien of we in een paar weken de achterstand kunnen inhalen. Geniet ondertussen allemaal van de mooie winterdagen en als u ook de weg op moet: wees voorzichtig. 

Lezing voor Vrouwen van Nu in Ansen

Woensdag mochten Minthe en ik een lezing verzorgen in Ansen, een dorpje in Drenthe. Het was een lezing voor Vrouwen van Nu. De zaal zat vol (ongeveer 30 dames) en mij was gevraagd om in ongeveer drie kwartier over mijn leven en ervaringen met Minthe te vertellen. Hoe ze mijn leven heeft veranderd, verbeterd. Ik had daar slechts 1 uurtje voor, terwijl ik gemakkelijk 2 uren vol kan maken met mijn verhalen en natuurlijk met uitleg over KNGF Geleidehonden, waar ze meer dan alleen blindengeleidehonden opleiden. 

Minthe vindt het geweldig wanneer ik over haar aan het opscheppen ben.!

Het werd een fantastisch uur. Gelukkig had ik wel de timer gezet, waardoor ik op tijd kon afbouwen. Op de valreep nog een aantal boekjes DOPPENLIEFDE aan de vrouw gebracht (15 stuks!). Op de foto die hierboven is geplaatst, staat Minthe te genieten van de verhalen die ik over haar vertel (opschepperij van de hoogste orde). Minthe stal de show, dat begrijpt u. We werden verwend met een prachtige gevulde mand. Maar het leukste was toch om de volgende dag een mailtje te ontvangen over hoe fijn men de lezing had gevonden en er werden nu via de mail ook weer 2 exemplaren van ons boekje besteld. Hier krijg ik energie van en Minthe geniet sowieso van de aandacht die ze op een dergelijke avond krijgt. En oh, ik kan het dus, in drie kwartier mijn verhaal doen. 

DE DOOS het eerste leuke verhaal in het nieuwe jaar

De Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland kreeg een e-mail over plastic doppen. De e-mail kwam van een jongedame die bij het grand café in het UMCG werkt. Ze schreef dat degene die bij hun de plastic doppen altijd ophaalde, niet meer kwam en dat ze HEEL VEEL plastic doppen had, die ze niet meer kwijt kon. Heel veel is een vraag begrip, dus  we bellen haar op. “Hoeveel plastic doppen heeft u?. “Nou een doos van 2 meter bij 1 meter, diverse andere doosjes en nog een volle zak”. Dat is wel een erg grote doos, daarom vragen we het nog een keer: “Een doos van 2 bij 1 meter, weet u dat zeker”. Ja hoor ze wist het zeker. Bij ons sloeg de twijfel toe, want het UMCG is sowieso een onbekend inzamelpunt voor ons. We gingen al op bezoek bij een vriend die is opgenomen in een verzorgingshuis in Groningen, dus we besloten om dit bezoek te combineren met een bezoekje aan het Grand Café.

 

 

ONDERWEG

DE DOOS van 1 bij 2 meter, paste gelukkig in ons autootje.

Aangekomen bij het UMCG. We melden ons bij het Grand Café en vragen naar de desbetreffende jongedame. Ze is niet aanwezig, maar zal zo komen. We krijgen een heerlijk kopje koffie aangeboden. Even later komt er een jongedame op ons afgelopen, ze stelt zich voor. Ze is niet degene die we aan de telefoon hadden, maar wel degene die de e-mail schreef. Mijn man gaat mee om naar de doos van 2 bij 1 meter te kijken en hoe we zo’n gevaarte weg zouden kunnen halen (al hadden we twijfels over de afmetingen).

Daarna hebben we een uur ons de tranen gelachen, ook met de onthutste schrijfster van de e-mail. De doos bleek een halfvolle verhuisdoos te zijn met wat kleinere doosjes erbij en 1 boodschappentasje. We mochten het verhaal hier vertellen.

Wel gaan ze door met plastic doppen sparen. We hebben het e.e.a. uitgelegd en ach in onze groep komen meerdere mensen regelmatig in Groningen, dan nemen ze de plastic doppen wel mee in ... hun fietstassen. 

Op de website van de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland kunt u een OPHAALverzoek doen, daar kunt u exact aangeven hoeveel plastic doppen u heeft staan en ook voor hoeveel wij op pad gaan. Er zijn meerdere Grand Cafés en ze gaan vanaf nu allemaal plastic doppen voor ons sparen. Super blij mee! Veel succes met het doppen sparen. 

😂🤣😃😎

Los gestorte schone plastic doppen, netjes nagekeken 

De kunst van het plastic doppen sparen

Even voor de duidelijkheid. In Noord Nederland worden door de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland (de stichting die de plastic doppen ophaalt) GEEN IJZEREN DOPPEN opgehaald of gespaard. Van de meer dan 330 inzamelpunten zijn er slechts enkele inzamelpunten die dat wel doen. Dat zijn PARTICULIERE initiatieven. Zij leveren het oud ijzer zelf in bij een ijzerboer en kopen er tuigjes van voor geleidehonden of storten het geld naar onze stichting als vergoeding voor de brandstof en huur van bakwagens. Met andere woorden ALTIJD NAVRAGEN bij je eigen INZAMELPUNT. Dit om te voorkomen dat er ijzeren doppen tussen de plastic doppen komen (vervuiling met kans op afkeuring) of dat gewone inzamelpunten ijzeren doppen krijgen die NIET worden opgehaald. Nog erger is wanneer de ijzeren doppen tussen de plastic doppen zitten en mensen hun handen/vingers eraan snijden. Namens het bestuur van de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland

DOPPENLIEFDE

Het boekje DOPPENLIEFDE was op tijd gereed voor de jaarbeurs. Een boekje over mensen, verbonden door bijzondere honden, onderlinge vriendschap en heel veel plastic doppen. Dat boekje is te koop voor 5 euro (exclusief verzendkosten), is 60 bladzijde dik en staat vol met foto’s en verhalen van mensen achter de plastic doppen in Noord Nederland. Ik ben een echte bofhond . Ik maak sinds het begin van de doppenactie deel uit van deze leuke groep mensen met hun fantastische honden. We hebben heel wat boekjes verkocht tijdens de jaarbeurs, maar er is nog voorraad! Echt een leuk cadeautje voor enthousiaste spaarders van plastic doppen. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland en daarmee aan KNGF Geleidehonden. 

Poging tot een wereld record

Scholen en scouts opgelet! Volgend jaar willen we het wereldrecord doppen rijgen verbeteren. Dus houd deze pagina in de gaten. Er volgt in de loop van het nieuwe schooljaar veel informatie over deze actie! Niet vergeten om alvast schone doppen te sparen op school en op scouting. Wij zijn zelf ook druk bezig schone plastic doppen te sparen voor deze poging om het wereldrecord van 2018 in 2019 flink te verbeteren! 

mooie schone plastic doppen

Ophaalverzoeken

Op onze website staat een formulier waarop u uw ophaalverzoek kunt doen. Op die manier weten wij gelijk alles wat we moeten weten om u van dienst te kunnen zijn! Wij vragen u vriendelijk hier uw ophaalverzoek te doen.

We komen voor tien vuilniszakken, maar staan niet dezelfde week bij u op de stoep. Wanneer u een ophaalverzoek doet, krijgt u hierover binnen een paar dagen bericht. Helaas is het onmogelijk om binnen een paar dagen of soms zelfs binnen een paar weken uw doppen op te halen, wilt u hiermee rekening houden? Wanneer u erg snel volloopt met doppen, kunt u overwegen om uw verzoek eerder te doen dan strikt noodzakelijk of een afgekeurde kliko of big bag aan te vragen. Het enige wat we u kunnen beloven is dat we ons uiterste best doen om de plastic doppen binnen redelijke tijd bij u op te halen.

www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl

PP2 doppen, geschikt voor 3D printen

Speciale doppen / dagbesteding

Voor een bouwer van skateboards hebben wij diverse dagbestedingen gevraagd plastic doppen uit te zoeken op code en kleur. Soms worden wij ook doorkunstenaars benaderd om doppen op kleur en code uit te zoeken. Dit is een enorme klus en logistiek veel werk, maar dagbestedingen vinden het erg leuk. Wij  hebben er veel plezier in. Een win-win-winsituatie. 

Mocht u dit zelf ook willen doen of dagbesteding zoeken voor uw doelgroep, dan mag  u ons altijd om meer informatie vragen. Let op: We doen dit voor dagbesteding alleen in postcode gebied 9400 in verband met de logistieke kosten.

100% VRIJWILLIGERSWERK: Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland

De Stichting Doppen Actie Noord Nederland, haalt plastic doppen op en verzilvert deze bij een verwerker. Het geld dat hiermee wordt verdiend is voor KNGF Geleidehonden. Geleidehonden zijn erg duur en KNGF Geleidehonden kan een extra centje goed gebruiken. 

Naast blindengeleidehonden, leidt KNGF Geleidehonden Assistentie honden, Buddy honden, Autisme honden en medische detectiehonden op. Daar kunt u alles over lezen op www.geleidehond.nl

Onze Stichting voor dit mooie doel bestaat uit een (te) klein groepje enthousiaste, onbetaalde vrijwilligers. Zij doen het werk naast hun eigen baan. Het grote depot in Donderen van de Maatschap Hartlief Lammers brengt de doppen gratis naar de verwerker in Biddinghuizen 

Daar gaan ze .... naar de verwerker!

We gaan rijden wanneer we vol zijn.

De plastic doppen worden opgehaald in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. We bestrijken een groot gebied. De wagens, die we huren, gaan pas rijden in een bepaalde regio wanneer de gehuurde wagens helemaal vol komen. Soms betekent dit, dat inzamelpunten daardoor langer moeten wachten voordat de doppen kunnen worden opgehaald. Wanneer dit een probleem is voor u, dan kunt u overwegen uw verzoek eerder te doen of, dat zou helemaal geweldig zijn, samen te gaan werken met een inzamelpunt bij u in de buurt.

Het is ook erg leuk om zelf een keer uw doppen naar Donderen te brengen. De koffie staat altijd klaar en een rondleiding op het grote boerenbedrijf kan worden geregeld. Er zijn paarden, koeien, poezen, honden, kippen, ook heel aardige tweepotigen.... Leuk voor oud en jong. Bovendien scheelt het tijd, geld en werk. Een bezoekje aan het Zuidberg Doppenplein aldaar is een aanrader voor iedereen. Indrukwekkend!

De planner belt u van te voren op om te informeren naar de de hoeveelheid doppen die u heeft staan in verband met de maximale belading van de wagen en hij kan u informeren wanneer de chauffeur bij u langs komt. Al uw vragen kunt u stellen op ons e-mail adres info@stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl en meer informatie kunt u lezen op www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl 

HANDIG:

wilt u wanneer u een ophaalverzoek doet ons uw adres met postcode en huisnummer, telefoonnummer en de hoeveelheid plastic doppen die u heeft staan laten weten?! Dankuwel Of doe het via onze website www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl (bij voorkeur).

 

Voorlichtingen

Voorlichting op OBS de Noordkaap

Als ambassadeur van KNGF geleidehonden geven mijn baasje en ik graag voorlichtingen over het geweldige werk dat KNGF geleidehonden doet. KNGF geleidehonden heeft door heel Nederland ambassadeurs, u kunt een ambassadeur uit uw eigen regio krijgen. 

Kijk op www.geleidehond.nl

Als ambassadeur van de Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland komen we graag voorlichting geven over de doppen actie in Noord Nederland. Hier werken meerdere ambassadeurs aan mee. 

Voor informatie over voorlichtingen over de plastic doppen kunt u mailen naar ons info adres info@stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl